11 Ekim 2018 Perşembe

Formasyon İçinde Formasyon Oluşumları


Uzun zamandır takip ettiğim ve uyguladığım ama nette çok fazla bilgi bulamadığım bir oluşumdan bahsedelim. Bu konu hakkında bulabildiğim tek yazı Aksel Kibar ve Peter Brand'ın internet sitelerinde oldu.  'FORMASYON İÇİNDE FORMASYON OLUŞUMLARI' (Bu adı ben koydum, Peter ve Aksel 'Launching Patterns' demişler) pek duymadığınız bir tabir lakin ben herhangi bir markette trade ederken en güvenli işlemlerim bu oluşumlardan oluşur.



FORMASYON İÇİNDE FORMASYON OLUŞUMLARI NEDİR?

Formasyon içinde Formasyon, bildiğiniz teknik analiz formasyonlarının içinde oluşan bir diğer formasyon olarak tanımlayabiliriz. Bunu hemen bir görselle anlatmaya başlayalım.

Altta RYANAIR HLDG'nin haftalık grafiğinde 15 ayda oluşan bir devam formasyonu olan Fincan&Kulp kalıbını görüyorsunuz. Bu kalıbın tamamlanmasına yakın ise 4 ayda oluşan ve yine bir devam formasyonu olan Dikdörtgen Formasyonu çıkıyor karşımıza. İşte tam bizim aradığımız şey!


RYANAIR HLDG'nin Günlük grafiğine baktığımızda Dikdörtgen oluşumunu daha net görebiliyoruz.


Alttaki grafikte 2016 yılının sonlarında İsveçli bir Teknoloji şirketi olan FORMPIPE'de aylık grafiklerde oluşan Simetrik Üçgen kalıbı içerisinde haftalıklarda oluşan Yükselen Üçgen kalıbını görüyoruz.


Altta FORMPIPE'de haftalıklarda oluşan Yükselen Üçgen.  Kopma ve çok güçlü bir yükseliş süreci. Bu büyük ve uzun vadeli bir fırsattı!



Alttaki haftalık grafikte Ters OBO (TOBO) oluşumu içindeki bir başka formasyonu 'Simetrik Üçgen' formasyonunu göreceksiniz.


Alttaki grafikte ise Simetrik Üçgen formasyonu içerisinde Dikdörtgen Formasyonu'nu göreceksiniz.


Yukarıdaki örnekler ile ne anlatmaya çalıştığım sanırım azda olsa anlaşılmıştır. Şimdi Formasyon İçinde Formasyon Oluşumları'nı bir alt zaman diliminde inceleyeceğiz.

Alttaki grafikte günlüklerde oluşan TOBO formasyonunu 4 saatlik grafiklere indirgeyerek baktığımızda sağ omuzda oluşan Çift Dip formasyonunu göreceksiniz.

Günlüklerde oluşan TOBO


Üstekki grafiklerde gördüğünüz üzere günlüklerde oluşan TOBO formasyonunun ardından 4 saatliklerde oluşan Çift Dip formasyonu bize işleme girmemiz konusunda daha çok güven veriyor. Keza fiyatların nereden nereye geldiği ortada.

Alttaki grafikte ISBANK haftalık grafiği var. Aylık grafikte oluşan  Simetrik Üçgen formasyonunun destek çizgisinde oluşan Tobo ve Simetrik Üçgen formasyonu oluşumunu iç içe görüyorsunuz. Kopmanın gücü ve hedefe ulaşması bakımından ne kadar güvenilir oldukları ortada.

FİFO


Aynı seviyede ortaya çıkan iki boğa formasyonu olduğunda ne olur?



Üstteki grafikte Dipte oluşan TOBO ve Simetrik Üçgen formasyonu var.

Alttaki grafikte ise Dikdörtgen içinde Dikdörtgen formasyonu



Simetrik Üçgen içinde oluşan Dikdörtgen Formasyonu


Aylık grafikte oluşan Düşen Kanal ve haftalıklarda oluşan Dikdörtgen Formasyonu. 2.07 de oluşan direnç seviyesinin kırılması ile oluşan güçlü yükseliş.

fincan kulp

Teknik analiz


Üstteki grafikte TAG IMMOBILIEN aylık grafiklerde oluşan Fincan & Kulp formasyonu içinde oluşan bir diğer Fincan & Kulp devam formasyonu görünüyor.Formasyon içinde formasyon oluşumları için çok güzel bir örnek teşkil etmekte.


FIRSAT BULDUKÇA BU ÇALIŞMAYI DAHA DETAYLI HALE GETİRİP BLOG'DA PAYLAŞMAYI SÜRDÜRECEĞİM.









7 yorum:

  1. elinize, emeğinize sağlık... güzel bir çalışma olmuş...

    YanıtlaSil
  2. paylaşımınız için teşekkürler devamının gelmesini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir blog hazırlamıssınız. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ELİNİZE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER DEVAMININ GELMESİNİ ÜMİT EDİYORUM

    YanıtlaSil
  5. adsense aktif olmadı mı bro

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık. Devamını diliyorum fırsatınız oldukça hocam.

    YanıtlaSil