10 Temmuz 2016 Pazar

Kelebek Ayı Formasyonu ( Bearish Butterfly )



Formasyon Kuralları 

A seviyesinden D seviyesine geriçekilme, XA bacağının % 127,2′si veya %161.8′i oranında olmalıdır.



•D noktası, X noktasının üstünde olmalıdır.
•A noktasından D noktasına harekette, geçerli bir ABCD formasyonu gözlemlenmelidir.
•XAB ve BCD üçgenleri zaman bakımından orantılı olmalıdır. İdeal olarak bu iki üçgenin oluşumunda, harcadıkları zaman eşit olmalıdır. Bu durum geçerli değilse BCD üçgeni zaman bakımından XAB üçgeninin %61,8 ile %161,8’i arasında olabilir.
•% 161,8′den büyük bir geri çekilme formasyonun geçerliliğini yitirmesine yol açar ve güçlü boğa piyasasının devam edeceğine işaret eder.






Kelebek Formasyonu

Butterfly Formasyonu


Kelebek Formasyonu

Kelebek Formasyonu




9 yorum:

  1. mükemmelsiniz. emeğiniz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim. Faydalı olduysak ne ala :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Ufuk hocam , Siteniz bir harika elinize emeğinize sağlık mükemmel ötesi fakat ,şöyle bir sorun varki X'ten A'ya fibo çekim bölümlerinin belirtilme noktasında biz acemiler olarak çok fazla şaşırma veya ipin ucunu kaçırma noktası çok gibi geldi yani .Doğrusu ölçüleri A'dan D'yemi yoksa x'ten C'yemi çekmeliyiz bunu belirtme noktasında kopmalar yaşıyoruz bilene tabiki sorun yok. Hocam tüm formasyonların ölçülerini içeren pratik bir excell tablosuna ihtiyacımız var .Böyle bir tablo hediye etmeniz gerçekten sevindirecektir bizleri. Saygılar ufuk hocam .

    YanıtlaSil
  6. merhaba c noktası xa doğrusunun %78,6 sı mı? yoksa 88,6 sı mı olmalı. yukarıdaki örnek grafiklerde 88,6 gözüküyor ama ilk verilen en baş örnek te %61,8 veya %78,6 sı olması gerektiği söyleniyor. bu konuyu çok araştırdım ama çok net bilgiye erişemedim. yardımcı olurmusunuz. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. otomatik tespit yapan bir tradingview indikatörü yok mudur?

      Sil
  7. elinize emeğinize sağlık.. teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Otomatik tespit yapan tradingview aleti var efendim, grafik de sol taraf da , xabcd formasyonu diye, gerisi sizin dogru harmonik formasyonla eşleştirmenize kalıyor. Değerler grafik üzerinde gözüküyor.

    YanıtlaSil