15 Temmuz 2016 Cuma

Dönüş Formasyonu Olarak Dipte / Tepede Takoz


Dipte ve Tepede Takoz geri dönüş formasyonlarıdır. Fiyat sıkışmalarının en güçlü örnekleridir. Burada üçgenlerin her iki ucu da aşağı ya da yukarı dönüktür. Her iki kenar aynı trend yönünü gösterir. Üçgenler gibi uzunluklarının 2/3 ya da 3/4 süresinde trendin aksi yönünde sert biçimde kırılılar. Dönüş formasyonu olarak tanımlanabilirler.



''Alçalan takoz-kama formasyonu aşağı trendde oluşuyorsa, bu trendin değişeceği sinyalidir''

Dipler, tepelerden daha hızlı yükselir. Eğer trend, bir kanalın içinde devam ediyorsa, tepeler gitgide kanal üst bandından daha aşağıdaki seviyelerde oluşur ve fiyat kanal alt bandından uzaklaşamaz.

Bu şekildeki bir görüntü, belirgin bir yorgunluğa ve tükenişe işaret eder.



Tepede takoz formasyonları genellikle çok sert bir şekilde kırılır ve pek çok zaman satış fırsatı bile vermeden düşüş derinleşir.

Tepede takoz formasyonlarında teknik hedef, genellikle takozun oluşmaya başladığı dibin de altındadır. Piyasa, bu dibe ulaşamadan kayda değer bir tepki veremez.





Dipte oluşan takoz formasyonları da, tepede takoz formasyonlarına benzer bir dinamikle hareket eder.

Düşüş trendinin sonlarında tepeler daha büyük, dipler daha küçük bir açıyla alçalır. Bu şekilde ilerleyen hareket, satıcıların sabırsızlığını, buna karşın fiyatı aynı hızla yeni diplere çekemedikleri için güç kaybettiklerini gösterir.

Dipte takoz formasyonları da genellikle aksi yönde ilerleyen çok sert hareketlerle sona erer. Kırılmanın ardından gelen ilk yükselişin, takoz başlangıç seviyesinden önce ciddi bir satışla karşılaşması beklenmez.

Formasyonun teknik hedefi, genellikle takoz başlangıç seviyesinin üzerindedir.

Dipte Takoz



Düşen Kama

Forex

Kama Formasyonu




Düşen Takoz Formasyonu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder